19:00

Madesjö IF

Referat: Emmaboda IS - Madesjö IF

Joakim Wiklund, headcoach Emmaboda IS Dam:
Fredagen 23 september mötte vi Madesjö IF på IP. En lurig match på förhand då vi hade lite problem mot dom borta i våras. MEN det visade sig att vi var taggade för match och då gick det som det gick. Egentligen så är det bara de första 4 minuterna innan ledningsmålet kommer som det är lite lågt löp/pass tempo och vi känner av läget lite . Resterande tid i första halvlek är en ren uppvisning i kombinationer /skott och individuella prestationer. 1-0 genom Alice i min 4, 2-0 i min 13 genom Ronja ass Vera,3-0 Moa T ass Alice i min 25, 4-0 Moa T ass Alice i min 36 ,5-0 genom Sandra i min 38, 6-0 Sandra i min 41. Summering första: Ett lag på planen . Andra halvlek: vi pratar i pausen om vikten att fortsätta spela och göra många mål till då det gynnar oss tabell mässigt även om matchen redan är avgjord. Vi börjar direkt där vi avslutade och tjejerna är påkopplade och vill ha mer och det går även här 4 minuter in i halvleken innan Shaida i min 49 bryter in och placerar in 7-0 ass joel. Nästa mål kommer faktiskt inte förrän i min 73 genom Era ass Sandra och 8-0 . Dess för innan hade vi skapat många många chanser . Nu börjar det rulla på i målskyttet igen och 9-0 genom Sandra i min 74, 10-0 genom Alice ass Alma i 79 min, 11-0 Ronja ass Mirre i min 83,, 12-0 Alice ass Linnea i 85:e och 13-0 Moa T ass Mirre i 89:e min. Match slut och vi gjorde i princip vad vi ville på planen och många sköna baljor som gjorde gott i målskillnaden tabell mässigt. Alla godkända såklart efter en sådan match . Litet plus i kanten denna match till Joel och Linnea .